Nu Parallels Desktop de M1 chip ondersteund is er meer mogelijk dan ooit! De superieure prestaties van de M1-chip zorgen voor 's werelds snelste geïntegreerde grafische voorzieningen in een personal computer, revolutionaire energiezuinigheid en is ontworpen om te werken met macOS Big Sur3, dat met Parallels Desktop 16.5 een nieuwe standaard wordt voor een naadloze Windows-on-Mac-ervaring. De afzonderlijke programma's Parallels Access en de zojuist vernieuwde en vereenvoudigde Parallels Toolbox, die beide gratis bij een Parallels Desktop-abonnement worden geleverd, bieden nu ook native ondersteuning voor M1 Mac-computers.

Dankzij de virtualisatiebenadering voor Parallels Desktop 16.5 voor Mac kunnen gebruikers profiteren van de prestatieverbeteringen van de M1-chip van Apple: programma's draaien sneller en efficiënter. Prestatie-observaties zijn onder andere:

  • Tot 250 procent minder energieverbruik: Op een Mac met een Apple M1-chip verbruikt Parallels Desktop 16.5 2,5 keer minder energie dan op een 2020 Intel-gebaseerde MacBook Air-computer.
  • Tot 60 procent betere DirectX 11-prestaties: Parallels Desktop 16.5 draait op een M1 Mac en levert tot 60 procent betere DirectX 11-prestaties dan op een Intel-gebaseerde MacBook Pro met Radeon Pro 555X GPU.
  • Tot 30 procent betere prestaties van Windows 10: Het draaien van een virtuele machine van Windows 10 op ARM Insider Preview op Parallels Desktop 16.5 op een M1 Mac presteert tot 30 procent beter dan een Windows 10 VM die draait op een Intel-gebaseerde MacBook Pro met Intel Core i9-processor.

Iedereen met een Parallels Desktop 16 voor Mac-licentie kan zonder extra kosten een automatische update naar Parallels Desktop 16.5 krijgen. En wanneer er jaarlijks nieuwe volledige versies van Parallels Desktop voor Mac worden uitgebracht, ontvangen klanten met een actief abonnement gratis upgrades, die zorgen voor ondersteuning van de nieuwste besturingssystemen, hardware en de innovatieve functies van Parallels Desktop.