Openingstijden Licentie2GO

Bij Licentie2GO helpen we je graag zodat jij zo snel en eenvoudig mogelijk de software kunt downloaden, installeren en activeren!

Dit doen we al dankzij onze uitgebreide handleiding die je stap voor stap helpt met het juist activeren van de licentie, maar ook door de vele hulppagina's die aanwezig zijn. Naast alle beschikbare informatie die aanwezig is voor het zelf installeren van de software, is er ook een team van specialisten beschikbaar die je graag verder helpt mocht je er toch niet uitkomen.

Wij kiezen er bewust voor om geen telefonische ondersteuning aan te bieden. Ons doel is om onze producten en diensten voor een zo laag mogelijke prijs en een zo hoog mogelijke kwaliteit aan jou aan te bieden. We hebben daarom geen duur call center. Deze besparing kunnen wij daardoor rechtstreeks doorgeven aan onze klanten. Hierdoor krijg je als klant veel meer waar voor je geld!

Bovendien heeft e-mail en chat zich ook bewezen als een veel geschikter medium om ondersteuning te geven. Want dat geeft ons de mogelijkheid om afbeeldingen mee te sturen of je een link te geven naar de handleiding. Via telefonisch contact is dit niet mogelijk. Doordat we niet je beeldscherm kunnen zien en niet zien welke handelingen je uitvoert, is het geven van goede telefonische instructies in de meeste gevallen niet mogelijk.

Bijkomend voordeel is dat jij als klant ook de mogelijkheid hebt om te reageren met foto’s of links die laten zien wat je bedoelt. Dat kan voor ons heel veel verduidelijken waardoor we je nog beter kunnen helpen.

Openingstijden en contactmogelijkheden:

  • Email: We beantwoorden iedere email binnen 24 uur. Tijdens kantoortijden zelfs binnen 4 uur!
  • Chat: Op de chat zijn we op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 16.30 uur (CET). Je wordt binnen 1 minuut geholpen!


Neem contact op:

Wil je contact met ons opnemen? Ga dan naar onze klantenservicepagina.