6 redenen om een VPN te gebruiken

VPN is nog een relatief onbekend product. In deze VPN-special leggen we graag uit waarom jij een VPN zou willen gebruiken! Een VPN kan een enorme aanwinst zijn als je weet waarvoor (en hoe) je hem kunt gebruiken. De 6 belangrijkste redenen zijn echt niet alle functionaliteiten van een VPN; het zijn de meest gehoorde redenen waarom onze klanten een VPN gebruiken. 

Wil je direct de pakketten vergelijken? Bekijk dan onze speciale VPN aanbiedingen.
Twijfel je welke VPN de beste voor je is? Maak dan een keuze aan de hand van onderstaand 3-stappenplan. Of neem even contact op met onze Klantenservice: we adviseren je graag!


Reden 1: Ontdek verborgen films & series op verschillende streaming diensten!

Veel films en series op verschillende streaming diensten zijn nog niet beschikbaar in Nederland. Dit geldt voor veel videodiensten zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime. Door een VPN te gebruiken krijg je toegang tot films & series die in het buitenland al wél beschikbaar zijn. Hiermee kijk je bijvoorbeeld series die je normaal nog niet kunt zien, terwijl ze al wel beschikbaar zijn in bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

TIP: kies voor een VPN met veel servers in verschillende landen. Een provider met 5000+ servers zal deze mogelijkheid eerder aan je bieden dan de VPN die je bij je beveiligingslicentie krijgt. Sommige streaming diensten zijn continu bezig om VPN aanbieders te blokkeren. Bij een grote provider is de kans dat je alsnog geblokkeerd wordt veel kleiner dan bij andere aanbieders (met minder servers). 

Samen kijken met minder streaming beperkingen!

Reden 1b: Kies zelf vanuit welk land je wilt browsen. Sommige aanbieders (bijvoorbeeld bij vliegreizen of vakanties) bieden een andere prijs voor klanten uit een ander land. Met een VPN kies je heel eenvoudig om een webpagina even vanuit een ander land te bekijken. Is de prijs voor een weekendje Disneyland Parijs op de Franse website even duur als vanuit Nederland? Met een klein prijsverschil heb je je VPN in no-time terug verdiend! Stel je VPN in op "Frankrijk", zoek dezelfde vakantie op die je al gevonden had en vergelijk de prijs. Dat geldt ook voor vliegreizen en andere zaken die je via het Internet koopt.

Reden 2: veilig en ongezien downloaden

Hoewel downloaden van Torrent steeds moeilijker wordt gemaakt (bijv. door een blokkade van The Pirate Bay) zijn er met VPN geen beperkingen meer. Door je VPN aan te zetten kun je veilig, maar vooral ook ongezien downloaden. Ook je uploads gaan via je VPN verbinding, waarmee je zeker weet dat je downloads ook ongezien zijn. Zelfs je Internetprovider weet niet (kan onmogelijk zien) wat jij download- of upload- naar het Internet.

Iedere VPN is geschikt voor dit doel. Zolang je je VPN aan hebt kun je veilig en anoniem downloaden. Niemand kan zien wat er over je VPN gebeurt. Wel is het belangrijk om te zorgen dat er geen log files bijgehouden worden m.b.t. het verkeer over je VPN. Iedere aanbieder gaat hier anders mee om. NordVPN is hierin heel transparant; er is een no-log policy waarmee je zeker weet dat er nooit een historie over je verzameld wordt. Meer lezen? Beveilig je (download-) verbinding met NordVPN.

Reden 3: Geen geblokkeerde sites meer (op school, op je werk of bij je internetprovider)

Het voorbeeld van The Pirate Bay is er nog maar eentje: deze website is geblokkeerd bij alle grote Internet Providers. Met een VPN heb je geen last van die blokkade en kies je zélf welke websites je bezoekt. Uiteraard is een VPN niet bedoeld om illegale handelingen mee te verrichten en is dit ook zeker niet wat Licentie2GO promoot, maar denk eens aan het buitenland. Ga je op vakantie? Dan zijn blokkades van websites veel normaler dan in Nederland. Of wil je in het buitenland gewoon Formule 1 of voetbal kunnen kijken? Ook daarvoor "moet" je een beveiliging omzeilen en met je VPN verbinden naar Nederland.

Bij zakelijke netwerken en op scholen is het blokkeren van websites vaak toegepast om "controle uit te oefenen". Gebruik je een VPN? Dan kun je heel eenvoudig die blokkade op je werk- of school-netwerk omzeilen. Via VPN kun je bij ALLE content, overal op het Internet, overal ter wereld! Je bepaalt het zelf.

Behalve het kúnnen bezoeken van alle websites is er ook nog het argument van snelheid en voorrang krijgen. Internetproviders kunnen er namelijk voor kiezen om het verkeer naar bijv. Licentie2go.com voorrang te geven t.o.v. het bekijken van een film op Netflix. Ongewenst natuurlijk! Want je bepaalt toch wel zeker zelf of je Licentie2GO belangrijker vind dan je film (of niet). Met een VPN wordt deze techniek onmogelijk en is al je Internetverkeer standaard gelijk en dus ook even snel. Het kan niet meer zo zijn dat de ene website voorrang krijg t.o.v. de andere omdat je Internetprovider simpelweg niet meer kan zien wat je doet.

Toegang geweigerd

Reden 4: Veilig werken op publieke wifi netwerken

Gebruik je publieke wifi netwerken (bijv. als je onderweg bent). Ook bij kinderen zien we dat er veel gebruik gemaakt wordt van publieke (gratis) wifi netwerken. Juist op dat soort netwerken heb je de beveiliging zelf niet in de hand. Een kopie maken van alle gegevens die je verstuurd via het netwerk is met een paar klikken ingesteld door de wifi-eigenaar. Voor je het weet zijn je bankgegevens gestolen, worden je gegevens gebruikt voor identiteitsfraude of gaan er andere zaken mis.

Op openbare plekken zien we dat er veel “fake networks” opgezet worden met als enige doel om persoonsgegevens te stelen. Op die plekken is het goed om een VPN te gebruiken met een automatische start of een kill switch functie. Alle VPN providers kunnen je bescherming bieden op publieke netwerken.

Reden 5: Anoniem voor Facebook en Google

Een VPN is geen antivirus programma. Het verwijdert ook niet je cookies. Maar wat het WEL doet is het verbergen van je IP adres voor bedrijven als Facebook, Google en andere trackers. Dit soort trackers verzamelen zoveel mogelijk informatie over wat je zoekt op Internet, wat je bekijkt en wat je leuk vind. Met die informatie krijg je vervolgens weer advertenties te zien waarmee bedrijven geld proberen te verdienen aan jouw zoekgedrag.

Maar let op: ook op andere websites word je gevolgd door Google, Facebook en andere trackers. Dat zit zo: met de like-knop op externe pagina’s wordt jouw zoekgedrag gevolgd. Met een Google plugin, een analytics koppeling van Google of een bewust ingebouwde tracker gebruiken veel website-eigenaren techniek van Google om resultaat te meten. Maar ook Google gebruikt deze data. Juist daarom wil jij een VPN gebruiken om te zorgen dat je veilig en anoniem online kunt.

Stop Google en Facebook tracking

Reden 6: Bescherming tegen hackers: beveilig je verbinding

Tot slot; een VPN is geen beveiliging zoals Antivirus. Het is een aanvulling op de antivirus die je OOK moet gebruiken. Er zijn verschillende Antivirus-merken die ook een VPN toevoegen in hun pakket. Waar Antivirus een beveiliging is voor op je apparaat, is een VPN de beveiliging van de verbinding van je apparaat. VPN werkt voor computers/laptops, smartphones en tablets. Door je verbinding te beveiligen wordt het voor hackers nóg moeilijker om je persoonsgegevens te stelen of om toegang te krijgen tot je apparaat. Het verschil tussen antivirus en vpn leggen we hier aan je uit.

Met de bovenstaande redenen proberen we je de mogelijkheden van een VPN te laten zien. Het geeft je de tools om na te denken waarvoor je de VPN wilt gebruiken. Daarmee kun je kiezen welke VPN de beste is voor jouw situatie. Kies je voor een Antivirus+VPN licentie of ga je voor de echte topklasse VPN pakketten die zich helemaal gespecialiseerd hebben in het maken van de beste, de snelste en de meest betrouwbare VPN.